mandag den 27. februar 2012

Bytteri i blogland.

Nu skal I bare se hvad jeg har byttet mig til idag. Rigtig flotte ting i glas lavet af Pia med bloggen Junopigens sysler. Jeg har fået en blomst i en dejlig solgul farve og en lilla svamp.


Pia fik et pink penalhus, syet i Småfolk æble print og et mobilcover.


Tusind tak for bytteriet, Pia. Endnu en fantastisk ting ved blog verdenen.

Ha´en god mandag aften.

søndag den 26. februar 2012

Fantastiskweekend.dk

En fantastisk og travl weekend er ved at være ovre.
Lørdag deltog jeg i Krea-dagen i Århus som Laralil stod for. Det var en hyggelig dag med masser af nye bekendtskaber og inspiration. Det er dejligt at være sammen med andre, som deler samme interesse. Der blev strikket, hæklet, malet, syet, hygget og snakket. Dagen bød på kage i massevis, og pakkespil med medbragte gaver. Jeg var heldig at vinde noget retrostof til min samling.
Frk Turkis havde lavet gaver til os alle. Sikke et overskud.... tusind tak.




Forleden var jeg så heldig at vinde en give away hos Fru Flittig og tilfældigvis skulle hun også til Krea-dag, så jeg fik min gevinst og fik hilst på Anne. En hel kasse fuld af hjemmelavede lækkerier...


Lækre marmelader, chutney, urtesalt og saft. Lys, nødder og masser af retrostoffer, som jeg desværre ikke har fået taget billed af. Tusind tusind tak Anne. Nu skal vi rigtig smovse...

På Krea-dagen mødte jeg blandt andet hende her. Hun viste os lidt om QR-koder og har været så sød at lave en DIY på hendes blog, så nu har jeg fået min egen kode som du kan scanne. Det er virkelig sjovt synes jeg. Sådan her ser den ud.

Søndag er tilbragt i Aabybro hallen, hvor Mille og hendes danseveninder skulle træne formationer til årets DM. Forældrene var inviteret med, for der skulle lige klippes og syes 29 disco dragter.
Vi er kommet rigtig godt fra start, men der er rigtig meget syarbejde endnu og de bliver super flotte.
Pigerne har jo en bronce medalje fra sidste år, som de skal forsvare til juni. Det bliver spændende...

Det har været nogle hyggelige dage, men nu trænger jeg vist til weekend !..

God søndag aften.






torsdag den 23. februar 2012

Feriedags-syning.

Her holder vi ferie og dagen idag er blevet brugt i et lavt gear. Ikke engang vasketøjet har fået en tanke....
Yngste er på ferievisit hos mormor og morfar og manden ligger på sofaen og læser "Afrikas horn" så der er helt stille. Jeg har fået ryddet lidt op i lager beholdningen af stof - hvad kan bruges til foråret og hvad skal tilbage i skabet.
Der er også blevet klippet i lidt stof og syet på en ny kjole fra Stof og stil´s nye katalog.
Hold da op en opgave. Ikke bare var det næsten umuligt at klippe i det stof, værre blev det da det skulle under nålen i maskinen. ALDRIG har jeg syet i sådan noget "levende stof". Jeg har ellers mange sy-år på bagen. Flere gange undervejs har jeg tænkt, at det bliver da vist ikke til noget brugbart, men efterhånden som syningen skred frem - ja så tror jeg alligevel på projektet.


Stoffet er heldigvis så mønstret at man ikke kan se de "umulige" syninger.
Modellen er rigtig sød og den er bestemt ikke svær at sy, det er bare stoffet som er total umuligt at styre.



Jeg synes at modellen er anvendelig allerede nu med en sort langærmet t-shirt under og den er ikke længere end at jeg vil bruge den over et par bukser. Jeg er jo ikke kjole-pige.

Er du også ved at sy i forårs stofferne ?

Imorgen er der endnu en feriedag. Måske skal jeg lige ud og ose en tur og så skal jeg jo pakke for lørdag deltager jeg jo i Krea-dagen i Århus. Uhhh jeg glæder mig....



onsdag den 22. februar 2012

Stjernedrys.....

Idag har jeg forkælet mig selv en smule.
Jeg har i et stykke tid ønsket mig et tørklæde med stjerner fra Becksøndergaard. Helst i navy med lyse stjerner, men det er åbenbart helt umulig at få fat i, så derfor blev det lige omvendt- og lige så anvendelig- lyst med navy stjerner.


Da jeg kom ind i butikken efter dette tørklæde, fangede mine øjne straks et andet tørklæde. Nemlig dette gule med gule stjerner.... ja så blev jeg jo i tvivl...


Nej... det skulle være det med de blå stjerner. 

Heldigvis har butikken sådan et bonuskort, at hvergang man handler, får man et stempel og når så man har handlet for 2000 kr, så får man et gavebevis på 200 kr. Da jeg så havde betalt det første tørklæde, ja så ramte jeg de 2000 kr og så var jeg da nødt til at købe det gule også ik ?


Det er skønt med lidt nyt til at pifte tøjet op.
Forsat god onsdag (ferie)aften.


søndag den 19. februar 2012

En herlig fødselsdags-søndag, vinterferie og snart krea-dag i Århus.

Sikke en herlig søndag vi har haft. Manden i huset fyldte år og han havde fra dagens begyndelse sørget for solskin. I eftermiddag har vi haft besøg af familien til fødselsdags-hygge med hjemmebagte fastelavnsboller.

 

Sikke lækre fastelavnsboller siger jeg bare. Med rigelig guf til sidebenene.... Aldrig har jeg brugt så meget smør til en bageopskrift og til fyldet som bestod af lige dele marcipan, smør og sukker. Fy føj.
Godt at det kun er fastelavn een gang om året !!...

Nu kan vinterferien skimtes i det fjerne. Vi har ferie onsdag, torsdag og fredag. Det bliver bare dejligt.
Vi skal videre i vores køkken-projekt. Vi har aftaler med HTH og Invita og jeg glæder mig til at se deres bud på mit nye køkken. Derud over skal jeg lige en tur i Stof og stil og Stof 2000 for at snuse igen. Jeg var en tur i Aalborg igår for at se lidt på forårsmoden. Jeg har altså utrolig svært ved at betale 699,- eller mere for en tunika fra fx. Masai, når jeg kan lure modellen lidt af og gå hjem og sy den selv (eller noget der ligner). Jeg kommer jo rigtig langt for pengene, når jeg handler stof. Kald mig bare nærig....

Vinterferien slutter af på bedste vis. Jeg deltager nemlig i Krea-dagen i Århus, sammen med en masse andre kreative bloggere. Det bliver skønt at hilse på en masse nye piger, samt gense "gamle". Jeg glæder mig til masser af inspiration, snakken og hygge. Det er jo altid dejligt at være sammen med andre som deler samme interesse.


God søndag aften.

mandag den 13. februar 2012

Flere penalhuse/syboxe på vej.

Det er efterhånden længe siden at jeg "stor-producerede" penalhuse/syboxe. De er super anvendelige som både penalhus, til sygrej, mit hækletøj ,som kosmetikpung-endda med plads til tandbørsten og til alt muligt andet. Derfor har jeg idag været igang med saksen og volumen vliesen, så nu er det bare at køre derudaf på symaskinen. Jeg har blandt andet klippet nogle stykker i disse lækre stoffer.


Jeg glæder mig til at få dem syet- måske allerede imorgen.
Her kan du se en del af dem jeg tidligere har lavet...


Hvis du mangler et nyt penalhus, er jeg frisk på en bytte handel eller salg.

God mandag aften.

onsdag den 8. februar 2012

Køkkendrømme.



Vi drømmer om et nyt køkken. Ikke et dyrt, fancy køkken med dyr granitbordplade eller lignende. Næh, hellere et pænt funktionelt et, i materialer som kan tåle at blive brugt hver dag og til en pris som er til at betale.
Vi har kigget på lidt forskelligt og har også været en tur i Ikea og kigge på deres køkkener. Faktisk synes jeg at Ikea´s er rigtig pæne- lige så pæne, som mange af de andre køkkenfirmaers og i Ikea får man rigtig meget for pengene, hvilket tiltaler mig. Faktisk har vi været i Ikea flere gange, fordi der var nogle detaljer vi var i tvivl om og for at "rykke" lidt i skufferne og lågerne.
Her hos os er der ingen "handymand", så vi skal have håndværkere til at montere det nye. Det gamle kan vi selv fjerne med hjælp fra sønnike og svigersøn så der er ingen problem.
Nu har vi fået tilbud på både køkken og bordplade, nye hvidevarer over hele linien og prisen er bestemt rimelig. Problemet er bare at jeg synes at monteringsfirmaet "tager godt ved". Samtidig ved jeg godt, at det er dyrt med håndværkere i huset. Det er ikke fordi at vi ikke vil betale prisen, men det totale beløb er nu så højt, at jeg nu får lyst til at se hvad andre køkkenfirmaer kan tilbyde.
Det er sikkert også tosset ikke at få et par tilbud mere, inden vi bestemmer os. Det er trods alt en stor og dyr ombygning vi overvejer.

Vores gamle køkken er fra Invita og har holdt siden vi byggede huset for 25 år siden. Det var oprindeligt hvidt med bøgegreb, men for ca 10 år siden blev det malet gråt og fik monteret stålgreb. På afstand er det faktisk meget pænt, men tæt på er det temmelig slidt efterhånden.




Hvis du har erfaring i køkken køb eller andre gode råd eller fif, er du mere end velkommen til at kommentere. Mit hovede er fyldt af tanker.... hvad skal vi vælge ?


To-do liste: tjek, tjek... og en omgang kanelboller.

I sidste uge vendte jeg bunden i vejret på strikkekurven, og ud væltede adskillige ufærdige håndarbejder. Jeg har nu færdig gjort nogle af tingene, nemlig huen til mig selv og den er dejlig varm. Der har rigtig været vejr til at bruge den. Huen er strikket i Noro Silk Garden og efter et hue opskrifthæfte som har været med et Hendes Verden blad.


Køkkenrullen måtte agere hoved :-)


Der næst er sokkerne blevet færdige og det næste par er på vej. Min mellemste datter skal have et par magen til. Det røde garn er bare fint.


Vejret byder til indendørs hygge, så lysten til at bage kanelboller blev vakt. Det er bare ganske almindelige boller som er drysset med sukker og kanel inden bagningen.


God dag til jer alle



søndag den 5. februar 2012

Søndagstur til Stof og stil.

Lidt tilfældigt opdagede jeg i aftes, at Stof og stils nye katalog er på gaden fra idag, og at der samtidig er søndagsåbent. Så vidste jeg godt hvor jeg skulle hen idag og jeg var bestemt ikke den eneste som havde fået den ide. Der var rigtig pænt med kunder i butikken. Vi trænger åbenbart til sommerfarver og lette stoffer i denne vinterkulde.


Der er mange fine stoffer og gode ideer i kataloget synes jeg- dog uden at jeg har "armene helt oppe over hovedet". Måske skal kataloget nær-studeres et par gange. Jeg er ellers typen som bedst kan lide forår/sommer katalogerne, for jeg er mere til de friske lyse farver end de mørke farver om vinteren.
Jeg kunne dog ikke gå tomhændet hjem, så der røg selvfølgelig lidt i kurven, og der blev også mærket og set på andre stoffer til en næste gang. Desuden fik jeg købt tre mønstre på modeller jeg kunne tænke mig at sy. Iøvrigt er jeg lidt "træt" af Stof og stils mønstre, for man får kun modellen i een størrelse og hvis man lige som jeg, har to piger- ja så skal det samme mønster købes flere gange.... Der er Stof 2000´s mønstre meget bedre- der får man alle størrelser på en gang.


Jeg købte en sort/grøn småmønstret chiffon til en kjole/tunika. Den var syet op og hang på en gine i butikken. Jeg tror at ALLE var henne og rykke i den og rigtig mange købte stof til den. Faktisk er jeg slet ikke til grøn !.... men lige idag synes jeg altså at det var et fint stykke stof. Derud over købte jeg til to andre bluser i helt lyst. Den ene i en blanding silke og bomuld - et virkelig lækker stykke stof.


Nu må symaskinen igang.

god søndag.




torsdag den 2. februar 2012

Hvad strikkekurven gemmer....

Idag ville jeg lige rydde lidt op i strikkekurven, for jeg vidste at der lå nogle ufærdige projekter deri.


Først fandt jeg en pose med et hue projekt.... En dejlig lun hue som jeg bestemt godt kunne bruge i denne kulde, så den må frem i lyset og strikkes færdig.


Længere nede i kurven dukkede mit strømpe projekt op, og der mangler ikke meget før de er færdige. Igang med dem også....


Så kom mit broderi frem. For længe siden startede jeg på at brodere nogle ugler, som jeg vil kombinere med noget stof og så skulle der komme nye puder ud af det. Det har ligget længe, men jeg trænger til nye sofapuder, så her må jeg også igang.


Så kom posen med baby-vesten frem. For lang tid siden fik jeg lyst til at prøve, om jeg også kunne strikke disse lækre (blog-lands) babyundertrøjer/veste. Der er ingen baby på vej i familien, så derfor er strikketøjet nok havnet i posen nederst i kurven igen. Den får snart en ny chance...


Så kom min "Granny Stripe" prøveklud frem. Den skal også hækles færdig, for den kan bruges som et lille tæppe i børnenes dukkevogn. Der mangler ikke så meget, så det er en nem lille opgave.


Øverst i kurven ligger den bluse som jeg strikker på i øjeblikket. Nemlig God Morgen blusen fra Pickles.no. Den skrider stille og roligt fremad og den bliver rigtig lækker. Farven er super flot synes jeg. Jeg strikker den i to tråde Blackhill højlands uld som jeg har købt her. Farven hedder støvet clementin.


Som I kan se, er der masser at gå igang med, hvis jeg skulle kede mig. Jeg tror at jeg starter med strømperne og huen for disse ting kunne være rare at have i denne kulde.

Hvor indeholder din strikkekurv ?








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...