torsdag den 31. januar 2013

Godnat-læsning...

Godnat-læsningen er reddet...

Nu skal der kigges forårsfarver og lægges planer for forårs garderoben.
Jeg elsker bare forårs katalogerne. Lyse og lette farver er mere mig end de mørke og lidt kedelige.

Nu glæder jeg mig til at komme i seng, men inden da skal jeg lige hygge med en flok krea-gale damer...

Det bliver hyggeligt...



søndag den 27. januar 2013

En tur i Netto.

Jeg har længe været vild med By Nord´s lækre sengetøj med dyreprint. Jeg var bestemt ikke vild med prisen. 849,- kr pr sæt.... næh tak.

For et stykke tid siden havde Fakta en meget billigere udgave, men der var jeg desværre for langsom. Idag var heldet med mig. I Netto´s reklame havde jeg set de fine dyreprint og prisen tiltalte mig meget. Jeg er godt klar over, at kvaliteten ikke er den samme, men nu er jeg den glade ejer af to fine sæt til kun 139,. kr pr sæt. Så kan alle deltage og så kan det holde så længe det kan...

Manden bryder sig ikke om det, så han lukker øjnene har han sagt...






                                       Lige nu er det en tur i vaskemaskinen. Jeg håber at farverne hænger ved...
                                                       Forsat god søndag, vi er ved at lade op til håndbolden

lørdag den 26. januar 2013

HTX, STX eller HHX... det store spørgsmål.

Det Tekniske Gymnasium, Det almene Gymnasium eller Handelsgymnasiet ?

Det er hvad der tænkes over her hos os i øjeblikket... Mille afslutter 9. klasse til sommer og nu skal der snart vælges hvilken gymnasie retning hun ønsker.

HTX er allerede valgt fra, så valget står imellem STX eller HHX.
Vi bruger tiden på "åbent hus"- arrangementer, snakker studieretninger og valgfags-pakker.
Men valget er helt hendes eget. Vi synes, at hun skal vælge det gymnasium som tilbyder fag og studie retninger, som hun synes er spændende og som hun har lyst til, at arbejde med de næste tre år.

Det er jo et svært valg, når man ikke ved hvad man gerne vil være når man "bliver stor". Men uanset hvilket gymnasium hun vælger, så er der de samme muligheder bagefter.
Lige nu tror jeg, at hun hælder mest til HHX. Lidt sjovt når storebror er HTX-student og storesøster er STX-student...


                                                   
                                                                        Billedet er lånt fra nettet.

torsdag den 17. januar 2013

Wilfert stjerne tunika.

Så kom min Wilfert stjerne tunika af pindene og den er blevet rigtig god.
Den har været rigtig sjov, at strikke og jeg har fået afprøvet nye strikke teknikker undervejs. Nemlig at strikke oppe fra og ned. Det er altså rigtig smart, for så kan man prøve trøjen undervejs og sikre at den får den rette længde.
Der ud over har jeg prøvet, at strikke magic loop, for første gang. Ja ærmerne var jo nærmest færdig, før jeg fik begyndt :-) Det er altså også virkelig smart og det skal jeg bestemt prøve noget mere.
Det må blive strømper næste gang...



Næste strikke opgave ligger allerede klar. Det er endnu en udfordring... nemlig at forlænge Sara Lund trøjen nede fra. Jeg trævler den op fra ribben og strikker endnu en stjernerække og en ny rib.


mandag den 14. januar 2013

Mit første gryde-brød.

Efter at have læst om lækre gryde-brød på forskellige blogs, måtte jeg selv gøre forsøget. Det er ret smart at bage brødet i en gryde og det bliver virkelig super lækkert.

I aftes rørte jeg dejen sammen og lod den hæve på køkkenbordet, ca 10 - 12 timer.
Tændte ovnen på 250 gr varmluft og varmede min støbejernegryde op. Efter at dejen var foldet med lidt mel på køkkenbordet et par gange, kom det op i den varme gryde og bagte 30 minutter med låg og 15 minutter uden låg. Brødet er bage med ølandshvede og alm. hvedemel.

Vupti... ud af gryden kommer dette flotte og lækre brød... Faktisk meget flottere end dem bageren sælger.

Nu køler det af og jeg glæder mig allerede til en kop varm the og en ostemad...



                                                              Ha´en dejlig snevejrs mandag...

søndag den 13. januar 2013

Søndags-syning.

Min spindelvævs-tynde sommerbluse fra forleden er blevet færdig og jeg er faktisk ret glad for modellen.

Jeg tror, at den bliver dejlig på varme sommerdage og der skal helt sikkert syes flere af den model.
Den er nem at sy og stof-forbruget er kun 1.05 m, så der kan syes mange billige bluser. Modellen er fra Stof og stil og mønsteret købte jeg sidste år, så jeg ved ikke om de stadig har den.

Jeg er vild med de små læg ved halsudskæringen. Iøvrigt en detalje som jeg synes, at man ser rigtig meget i øjeblikket, både på bluser og kjoler.
Jeg er lidt mere i tvivl om, hvad jeg synes om det dobbelte vingeærme. Men det er jo nemt at ændre på den detalje.


               Jeg har valgt, at sy en meget smal stikning i halskanten, for at holde belægningen fast.



Søndags-syningen forsætter... Der er nemlig ikke vejr til andet end hjemlig-sy-hygge. Sneen drysser lige så stille ned. Jeg har været en tur i gemmerne og har fundet nogle "meget over-gemte metervarer", som jeg har lyst til at få bugt med. Jeg kunne nemlig godt bruge nogle helt almindelige bluser.



Eftermiddagen skal bruges sammen med mit strikketøj. Jeg er igang med det sidste ærme på min Wilfert stjerne trøje. Mit første forsøg med at strikke oppe fra og ned. Nyt garn fra et fredags-besøg hos Garnudsalg venter nemlig på start...

                                                                          God søndag til alle.

mandag den 7. januar 2013

Iphone etui og nøglesnor på bestilling.

Jeg fik en bestilling på et quiltet Iphone etui og en matchende nøglesnor i en lækker og farverig Liberty. Nu har det været igennem maskinen og det er virkelig fint i de farver synes jeg. Det minder mig om sommer og sorbet is...

Jeg håber at modtageren bliver glad for det.



På bagsiden har jeg lavet en trense med en lille D-ring. Så er der også mulighed for at have mobilen med om halsen.

Hvis du også ønsker dig et Iphone etui i lækker Liberty, så ligger der en masse i forskellige farver på Trendsales. Bare klik på "Trendsales" i højre side, så kan du se udvalget.

søndag den 6. januar 2013

Langsom start på 2013 og tilbage til hverdagen.

Vi har haft en langsom start på det nye år og vender først tilbage til job og skole imorgen.
Det har været så dejligt, at have lang jule- og nytårs ferie og jeg synes, at det er en evighed siden jeg sidst var på arbejde.
Det er jo netop den følelse som er vigtig efter en ferie ik ? Samtidig kan jeg heller ikke forstå hvor 17 fridage liiige blev af.

Vi har nydt, at gøre lige hvad vi havde lyst til. Sidde i sofaen med en god bog, strikke på en ny lækker trøje, se en film i tv eller bare lave ingenting...

Ikke engang udsalget kunne lokke mig en tur til byen, ej heller udsalgs-start hos Stof og stil idag.

Idag har vi ladet op til hverdagen banker på igen imorgen og vi glæder os til 2013. Der er udsigt til et dejligt år med en del rejse-oplevelser, hvis alt falder i hak. Men mere om det en anden gang.

Jeg har siddet lidt ved symaskinen idag, for første gang i ferien. Jeg har syet af "lager-varer" fra sidste sæson. En forårsbluse til mig selv i et mønster fra Stof og stil. Stoffet er så tyndt som spindelvæv, så der skulle lidt ekstra nåle i brug undervejs.

Det er vel ikke for tidligt, at tænke på forår og sommer. Inden vi får set os om bliver dagene længere og lysere. Samtidig er det jo dejligt, at få brugt noget af alt det stof fra gemmerne, som har over-vinteret fra sidste sæson, inden nye lækre forårs-stoffer frister på hylderne.


Nu kalder sofaen og næste afsnit af Borgen snart. Strikkepindene skal vist også lige have en omgang. Jeg er igang med ærmerne på min Stjernebluse og jeg har fundet fidusen med magic loop. Se det er smart !... og nemt.







onsdag den 2. januar 2013

Strikkehjælp søges...

For et stykke tid siden strikkede jeg en Sara Lund trøje til min mellemste i den lækreste uld og i farver som hun selv har valgt. Den blev rigtig lækker, dog med et par skønheds-fejl hist og pist. Men som sy-pige er jeg virkelig godt tilfreds...

Desværre synes jeg, at den er for kort... og det er her jeg mangler hjælp.
Jeg tænker på, at trævle den op nede fra og strikke endnu en stjernerække og derved lave den længere. Mon det er muligt ?
Jeg har nemlig lidt garn i overskud og jeg kan jo lige så godt bruge det og gøre trøjen anvendelig. Ellers tror jeg bare at den kommer til at ligge i skabet.

Jeg ved godt, at maskerne vil kommet til at "vende" modsat, men "når musikken spiller", så tror jeg ikke at man lægger så meget mærke til det. Ellers er det bare ærgerligt. Hellere det end at den ligger i skabet. Hvad ville du gøre ?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...